skid-VM

Svenskt silverjubel: "Supernöjda"

2:12 min

Det blev VM-silver för Charlotte Kalla och Ida Ingemarsdotter när sprintstafetten avgjordes i Val Di Fiemme. Endast USA var för starka.

Charlotte Kalla och Ida Ingemarsdotter säkra Sveriges andra VM-medajl när de tog sig imål som tvåa i finalen av sprintstafetten.

– Det var kämpigt, vi fick bita i hela vägen. Vi kämpade till oss ett silver, säger Charlotte Kalla till Radiosporten.

Efter att ha legat med i tätgruppen hela vägen från start fick Ida Ingemarsdotter på sista sträckan ge sig mot en urstark Kikkan Randall, som i lag med Jessica Diggins, kunde defiliera in mot mål.

– Det var en tuff dag på jobbet. Mycket lurpassning. Vi ska vara supernöjda, vi har vunnit en medalj, inte förlorat ett guld, säger Ingemarsdotter.

Finland med Riikka Sarasoja-Lilja och Krista Lahteenmaki tog bronset före Norge där ett olyckligt fall ställde till det för Ingvild Flugstad Östberg som körde tillsammans med Maiken Caspersen Falla.

Det svenska herrlaget följde direkt efteråt damernas exempel och säkrade även de ett VM-silver. Det blågula laget som bestod av Marcus Hellner och Emil Jönsson besegrades av Ryssland efter en spurtuppgörelse.

Jag är jättenöjd att det blev medalj. Det var tufft i spurten för Emil men jag är nöjd det blev medalj. Utan Emil hade jag inte haft den, säger Marcus Hellner till Radiosporten

Christoffer Brandt
christoffer.brandt@sr.se

Mikael Widerberg
mikael.widerberg@sverigesradio.se