Maramö

Inför Maramö: Lööfs förtroende minskar

Inför Alliansens möte i Maramö finns det en hel del bekymmer för Annie Lööf. De borgerliga väljarnas förtroende för centerledaren rasar. Dessutom har bara varannan centerväljare förtroende för sin partiledare.

När Annie Lööf valdes till partiledare för ett och ett halvt år sedan hade 37 procent av de borgerliga väljarna förtroende för henne, men nu ligger den siffran på 24 procent, skriver Dagens Nyheter.

– Det kan vara bekymmersamt ur en stödröstsaspekt, säger Johanna Laurin Gulled opinionsanalytiker på Ipsos, som gjort mätningen, till Dagens Nyheter.

Eftersom Centern balanserar kring fyraprocentsspärren är stödröster från borgerliga väljare viktigt. Dessutom har varannan centerväljare inget förtroende för Lööf, enligt mätnningen.

– Det är anmärkningsvärt. För alla övriga partiledare ger en klar majoritet av sympatisörerna sitt stöd, säger Johanna Laurin Gulled.

I dag samlas Alliansen i Annie Lööfs föräldrahem i Maramö utanför Värnamo. Dit de anländer på förmiddagen för att markera starten på det gemensamma arbetet inför 2014.