Växjö

Bröllopsfesten som spårar ur

3:52 min

Tragikomiska tal, konflikter och fylleslag. Publiken bjuds in till en minst sagt annorlunda bröllopsfest när Dramatörerna ställer sig på scenen i premiären av teaterföreställningen "I nöd och lust".

Publiken utgör gäster som är inbjudna till "en fantastisk lite galen musikföreställning" som Therese Willstedt beskriver det.

– Festen har hållit på en tag när vi kommer in. De talar inte utan sjunger gamla svenska örhängen från 40 och 50-talen, berättar Therese Willstedt.

Therese Willstedt har skrivit pjäsen som hade urpremiär i Danmark när hon gick på en regiutbildning i Köpenhamn.

– Pjäsen handlar om kärlek, olycklig kärlek och missförstådd kärlek och hur man hanterar kärleken. Ett bröllop är så uppspänt så allt kan verkligen hända. Alla känslor som de inbjudna burit runt på kommer upp under bröllopet.

Den 1 mars har föreställningen, Nöd och Lust, premiär i källaren på konserthuset I Växjö.

– Pjäsen ska kunna spelas där svenska folket har sina bröllopsfester, säger Talis Vasko som spelar toastmastern på scen. Han har under trettio år på scenen varit med i drygt 40 föreställningar.

Han berättar att intrigerna är många.

– Under en och en halv timme lyckas vi via svenska sånger få in en handling om allt som kan ske människor emellan. Allt från mordhot till kärlek och förtvivlan.