Munkedal

Personal slår larm om våld på skola

1:30 min

Sparkar, slag med bandyklubba och personal som behöver läkarvård, det är just nu verkligheten på Munkedalsskolan där elever mellan 6 och 12 år går. Nu vädjar personalen om hjälp från politikerna.

Arbetssituationen är ohållbar. Orden hör hemma i ett brev som Munkedals kommun fick i förra veckan. I brevet vädjar 23 medarbetare på Munkedalsskolan om hjälp.

Sedan tre veckor är arbetssituationen på Munkedalsskolan ohållbar. Ett antal elever som inte går ihop, har utsatt såväl varandra som personal för dagligt våld och återkommande kränkningar. Personalen har provat alla medel till hands och kan nu bara konstatera att man behöver hjälp.

Mer resurser i form av specialpedagoger och bättre utrymmen tror man skulle göra stor skillnad. Ingen i personalen vill ställa upp på en intervju och 20 minuter försenad till en avtalad tid så vägrar till slut även skolans rektor, Charlotta Liljedahl, att medverka i det här inslaget.

Olle Olsson sitter i kommunstyrelsen för kristdemokraterna och har jobbat länge med skolfrågor.

Han säger till P4 Väst att han tycker att ingen borde behöva stå ut med sådana förhållanden. Han menar att det är rektorns ansvar att klara upp sitauationen, och att det handlar om att omfördela resurser.

Oskar Lodin