Stafettgästen

Stafettgästen Kerry McGawley lämnade England för att jobba på Vintersportcentrum i Östersund

22 min

Kerry McGawley föddes i Crawley, England men växte upp i Redhill som ligger ca 30-45 minuter söder om centrala London. Idag jobbar hon som forskare på Nationellt Vintersportcentrum i Östersund.

Kelly är intresserad av uthållighetsprestation och lagsporter och har gjort två träningsstudier på Vintersportcentrum under de senaste två åren. En med ÖFK:s spelare och en med Sollefteå skidgymnasiums elever.

På fritiden älskar hon att träna och tävla. Det började med fotboll, Kelly spelade i Womens Premier League i England, men har även spelat med Western Australien i Australien.

-Jag är inspirerad av andra länder och älskar att resa. Jag har bott i Grekland, Frankrike, Tyskland och Österrike. Men familjen och vänner är också viktiga för mig. Jag åker hem två eller tre gånger varje år för att besöka mina syskon, systersöner och kompisar. jag åker också varje år till Kreta för att besöka min mamma, styvfar och lillebror som bor där.

-Jag är glad för det mesta. Om jag kan sporta och vara med min pojkvän, så är det tillräckligt. Det kan vara svårt att bo så långtifrån familjen, men jag trivs ändå väldigt bra i Östersund, berättar Kerry McGawley.

Vill du veta hur det gick till när Kerry kom till Sverige första gången, så lyssna på ljudlänken.