Munkedal

Skolpersonal får besked idag

Idag får personalen ta del av en rapport som rektor Charlotta Liljedahl har gjort för att visa på hur man ska ta itu med den ohållbara situationen på Munkedalsskolan.

Förra veckan skrev personalen på Munkedalsskolan till kommunen och bad om hjälp att lösa våldsamma bekymmer på skolan där personal bland annat har behövt uppsöka läkarvård.

Rapporten blir offentlig först i början av nästa vecka och rektor Charlotta Liljedahl vill inte närmare kommentera innehållet idag. Hon säger till P4 Väst att den klart och tydligt kommer visa på hur skolan ska lösa problemen och att man då bättre kommer kunna diskutera till exempel resursfrågor.

Tidigare har kommunstyrelsens ordförande Åsa Karlsson sagt att resurserna på skolan kan vara tillräckliga och att det snarare rör sig om att omfördela de resurser som finns. Mikael Benjaminsson är förälder till en elev på skolan och han tror inte att man löser problemen genom omfördelning.

--Man har gjort allt man kan göra och nu behöver man hjälp. Att då få höra från kommunhuset att man ska omfördela de resurser som redan finns är inte det svar man har hoppats på, för det har man redan försökt, säger Mikael Benjaminsson.

Oskar Lodin