sport

IFK Värnamo byter partner

1:12 min

Förra veckan kom beskedet att Johnn Bauer-gymnasiet läggs ner. Därför letar nu IFK Värnamo efter ett nytt gymnasium där de kan ha sin fotbollsakademi i fortsättningen.

Med beskedet i förra veckan att John Bauer-gymnasiet läggs ner på grund av för få elevansökningar, kommer också samarbetet med IFK Värnamos fotbollsakademi att upphöra. Klubben jobbar nu på att försöka flytta akademien till Finnvedens gymnasium i stället.

– I första hand har vi vänt oss till Finnvedens gymnasium. Vi har haft ett möte där vi ska försöka ta det vidare, säger IFK Värnamos ordförande Kaj Larsson.

Fotbollsakademien har till uppgift att lägga grunden för framtida talangutveckling inom IFK Värnamo. Samtidigt som elever ska kunna kombinera studier, social utveckling och fotbollsträning. Nu handlar det om elitlicensen som Smålands fotbollsförbund delar ut till klubbarna.

– Det ligger på skolverkets bord. Vi hoppas få besked så snart som möjligt, men jag tror att ett besked kan komma i början av nästa vecka, säher Larsson.

Bernt Ralfnert på Finnvedens gymnasium säger till P4 Jönköping att de förmodligen får ta över elitlicensen från John Bauer-Gymnasiet.