SAMETINGET

"Vi har inte uppfyllt alla våra krav"

1:17 min

Riksrevisionen har kritiserat Sametingets brister, bland annat fattas en verksamhetsplan. Inez Svonni Fjällström är Sametingets kanslichef och hon tycker att det är bra att Riksrevisionen utreder bristerna i Sametingets kansli.

- Riksrevisionen har en årlig revision av Sametinget och det är under hösten. Det är deras uppgift, säger Inez Svonni Fjällström.

Hon  tycker inte att det är konstigt att de utreder Sametinget. Då får Sametinget veta vad som inte fungerar och har möjlighet att förbättra sina brister. Riksrevisionen har kritiserat Sametinget bland annat för att man inte har en verksamhetsplan och Inez Svonni Fjällström medger att de inte har uppfyllt alla krav.

- Det här arbetet har flyttats fram, för vi har väntat på en ordinarie kanslischef som kan ta tag i arbetet, det är väl en orsak. Det är mycket jobb med det här, det är bara så det kan hända i bland, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Sveriges Radio