VASALOPPET 2013

Skidar genom Norge - tar avstickare till Mora

1:24 min

Niclas Bentzer från Falun och David Erixon åker längdskidor genom hela Norge. De har 150 mil kvar på resan till Nordkap, men tar nu en avstickare till Mora för att Erixon ska åka Vasaloppet.

Niclas Bentzer och David Erixon har de varit ute i två månader och har avverkat cirka hundra mil av de cirka 250 mil som det är mellan norges sydspets upp till Nordkap.

Men se det tycker dom inte räcker. Nu gör de en liten avstickare från Norgeturen för att David ska åka Vasaloppet på söndag.

Just nu befinner de sig i Tydal, i höjd med Funäsdalen, och där väntar de på transport till Mora.

– Jag älskar skidåkning och brukar åka Vasaloppet, och nu har jag fått möjlighet att åka det 14 gånger på raken, och känner att jag vill fortsätta åka, den folkfesten och den skidglädjen som blir där, det är fantastiskt och det vill jag inte missa, säger David Erixon.

Niclas, hur tänker du kring det här?

– Det är ju fantastiskt roligt, Vasaloppet är ju skidfesternas skidfest. Det ska bli fantastiskt roligt att se och uppleva på plats och träffa lite nära och kära, så det ska bli fantastiskt roligt, säger Niclas Bentzer.

– Men jag åker inte, jag har inte anmält mig och jag har aldrig åkt Vasaloppet. Men vi får se i framtiden, jag har hört att de ska köra loppet även 2014, så vi får se då, fortsätter han.

David, vad tror du utgången blir?

– Det får bli lite som det blir, men jag hoppas att jag kommer in bland de tusen i alla fall, det skulle vara kul.

Dalanytt
dalanytt@sverigesradio.se