Bollywood tillbaka i Sverige

1:48 min

Inspelningen av den första bollywoodfilmen i Sverige, "1920-evil Returns", för två år sedan har gett mersmak. Nu åker producenten Mirza Askari för bolaget connecting bollywood till Indien för att skriva kontrakt på ytterligare en film som ska spelas in i Sverige.

"Jia aur Jia" - översatt "Liv och Liv", heter filmen och följer två kvinnor, den ena djupt deprimerad, den andra fylld av livsglädje på deras gemensamma resa genom södra sverige. Mudassar Aziz heter regissören, filmbolaget Bread butter cinemas. Om allt går vägen börjar inspelningen i Skåne redan till sommaren. Budgeten är runt 15 miljoner och finansieras till största delen med indiska pengar. Svenska samarbetspartners är precis som förra gången Connectning bollywood och solid entertainment.

Den förra filmen"1920 - Evil Returns" filmades i Skåne 2011 och blev en framgång. En miljonpulbik såg den och produktionskostnaderna spelades in på kort tid. Och det är inte oväsentligt. För även om indiska filmindustrin ständigt letar nya inspelningsmiljöer, så är det minst lika viktigt med låga omkostnader, säger Mirza Askari.