44-åringen nu misstänkt för sexuellt tvång

1:02 min

En man har gripits och anhållits, misstänkt för sexualbrott mot två unga flickor. En av flickorna är den flicka som i förra veckan tros ha tagit sitt liv.

– Det är bilder som är publicerade på internet, eller som man hotar med att publicera på internet, som är negativa för de här drabbade personerna. Och det är det som är en del av den här brottsligheten, säger Örebropolisens kommunikationschef Mats Nylén.

Mannen misstänks för sexuellt ofredande mot en person, sexuellt tvång och utnyttjande av barn för sexuell posering mot en annan.

En av dem är den 13-åriga flicka som tros ha tagit sitt eget liv i Kumla förra veckan. Enligt polisen finns det kopplingar.

– Som jag säger, så finns det information i förundersökningen som visar att det finns en koppling mellan den här misstänka personen, det alias (bealarsson97) som använts och den drabbade 13-åriga flickan i Kumla.

Vad det är för information vill polisen inte gå ut med. Mannen greps i går eftermiddag i Göteborgstrakten och anhölls senare på kvällen. Polisen vill inte säga hur de hittade honom eller om han är känd av polisen sedan tidigare. Mannen själv nekar till brott.

Polisen har nu valt att gå ut med det alias som mannen använt på internet i sina kontakter, för att varna andra och uppmana utsatta att kontakta polisen. För det kan vara många som drabbats.

– Vi har uppgifter som tyder på att det finns fler målsägare och det är inte bara några målsägare, utan det är många fler drabbade personer.

Vid lunchtid sade polisens utredare att fler gripanden inte är aktuellt i nuläget, men att man inte kan garantera något. Däremot har man vidtagit åtgärder för att hitta fler offer.

– Vi letar i våra system och ser om namnet varit omnämnt i några tidigare anmälningar, säger Mikael Nyqvist, rotelchef på länskriminalen i Örebro till TT.

Den tredje anmälan är upprättad i Västra Götalands län.

Enligt åklagaren Pia Åsberg är en tredje anmälan upprättad. Åsberg kommer att ändra misstankegraden från den lägre nivån, skäligen misstänkt, till misstänkt på sannolika skäl, vilket är en högre nivå.

Mannen är i nuläget misstänkt för sexuellt ofredande och utnyttjande av barn för sexuell posering. Ytterligare brottsrubriceringar kan tillkomma.

Han kommer troligen att ställas inför häktningsdomstol under fredagen, uppger Pia Åsberg.