Rejält snöoväder väntas i natt i Skåne

2:22 min

SMHI har utfärdat klass 2-varning i Skåne för natten till tisdagen. Det beräknas komma uppemot 25 centimeter snö som kan orsaka en del problem med väglaget.

Snömängderna tillsammans med vindarna på minst 21 meter i sekunden väntas bli tillräckligt kraftiga för en klass 2-varning vilket SMHI utfärdade på måndagsmorgonen.

Ett lågtryck kommer upp från Polen natten till tisdag och väntas bli mest intensivt över Skåne.

– Vi får vänta till efter midnatt innan det på allvar drar igång med snön, säger Erling Brännström från SMHI till P4 Malmöhus.

Enligt de senaste prognoserna så kan det röra sig om uppemot 25 centimeter snö i södra Skåne.

– Under tisdagsdygnet så kommer vi behålla de kraftiga vindarna och i kombination med snöområdet som kommer upp så kan det bli en del problem. Från midnatt till nästa midnatt så kan det röra sig om en till två decimeter snö som kan orsaka problem med väglaget, säger Erling Brännström.

Hårdast drabbad väntas Österlen och Söderslätt bli. Blekinge ligger på gränszon till att kunna få en klass 2-varning. Just nu är en klass 1-varning utfärdad över Blekinge.

Snöfallet väntas röra sig norrut men förutom över Skåne och eventuellt Blekinge beräknas i nuläget inga stora mängder snö falla längre norrut.

Under onsdagen fortsätter snöfallet med lägre intensitet samtidigt som vinden långsamt kommer avta i Skåne.