Norrköping

Upprörda känslor efter skolstängning

1:15 min

Det var upprörd stämning i går bland elever, föräldrar och lärare på Jasminskolan i Norrköping efter beskedet från Skolinspektionen att skolan måste stängas. I går kväll hölls ett informationsmöte på skolan.

– Vi är jätteoroliga, vi vill inte att skolan stänger, säger Fatma Abdo Salim som har fyra barn på Jasminskolan.

Skolinspektionen har tidigare riktat skarp kritik mot skolan, men eftersom skolan inte åtgärdat bristerna mister man rätten att driva skola med omedelbar verkan.  Kritiken är omfattande och rör många områden, bland annat att elever med behov av särskilt stöd inte fått det. Det finns även brister i bedömningen och betygssättning. Men Mohammed Hassan som sitter med i styrelsen och har arbetat på skolan sedan starten för tre år sen känner sig orättvist behandlad.

– Det är illa när du bor här i Sverige som är ett demokratiskt land att du inte har en chans att låta barnen bli kvar i den muslimska skolan. Vi känner oss diskriminerade, säger han.

Undervisningen för de 100 eleverna på den numera stängda skolan kommer tillfälligt att bedrivas i lokaler på Vrinneviskolan, men Mohammed Hassan säger att man kommer fortsätta kämpa för Jasminskolan.

– Vi ska överklaga. Jag tror vi kan få tillbaka skolan för jag tycker inte det är ett bra beslut.