Volleyboll

Gislaved har utjämnat i SM-kvarten

1:50 min

Gislaved svarade för stor en insats när man krossade Hylte/Halmstad med klara 3-0 i set. Därmed är det utjämnat i matchserien vilket innebär att det blir en femte och avgörande drabbning på långfredagen om vilket lag som spelar SM semifinal.

Det var ett heltänt hemmalag som kom till spel i Gislecenter på tisdagskvällen. Efter en trög start fick man fart över anfallspelet och skaffade sig en ledning med 15-11. Därefter blev det en viss utjämning av matchen och lagen följdes åt fram till 22 lika i första set. GVK var dock starkast och kunde rättvist roffa åt sig ledningen i matchen fram till 1-0.

I det andra setet var det jämt till 4-4 innan Gislaved gjorde ett ryck fram till 9-4. Och den ledningen behöll man sedan och utökade till setvinst när Whitney Johnson avgjorde vid nätet. Hylte var märkbart tagna av stundens allvar och spelade med stor press på sig vilket resulterade i många misstag.

Efter en paus var det samma visa i det tredje setet, GVK gick fram till en klar ledning med hela 8-0 innan gästerna tog sin första poäng. Det blev aldrig speciellt jämnare. Gislaved vann mycket enkelt den tredje rundan efter ruskigt bra spel stundtals.

Gislaved-Hylte/Halmstad 3-0 (25-23, 25-19, 25-17)

Bästa poängplockare, Gislaved: Whitney Johnson och Danielle Carlson, båda 13. Hylte/Halmstad: Daniele Kovacs de Lima 15, Liesl Tesch 9.