FOTBOLL

Vinst i premiären viktigt för Elfsborg

1:36 min

Elfsborg har haft en minst sagt skadekantad försäsong, men med en dag kvar till premiären ser det enligt Jörgen Lennartsson ut att gå åt rätt håll, och truppen kan snart vara tillbaka på hundra procent.

Anders Svensson, Jon Jönsson och nyförvärvet Mohammed Bangura är några av de spelare i Elfsborg som varit skadedrabbade under försäsongen. Med endast en dag kvar till premiären är frågetecknena fortfarande många kring vilka i laget som kommer kunna spela under måndagens match, men Jörgen Lennartsson tror att det kommer redas ut under sista träningen på söndagskvällen.

– Det har väl ljusnat en del på skadefronten sista tiden. Framför allt är det väl så att vi har fått tillbaks folk som har kunnat vara med och börja träna igen.

Även om flera spelare nu kunnat börjat träna igen menar Lennartsson att det inte behöver innebära att de kan börja spela allsvensk fotboll ännu. Däremot ser han det faktum att de kunnat börjat träna som en ljusning på skadefronten och han beskriver stämningen i laget inför måndagens premiär som positiv.

– Det är en förväntansfull spelargrupp som kanske är lite trött på försäsong nu och vill börja spela allsvenska matcher där man spelar om tre poäng. Det tror jag alla känner nu, så det ska bli härligt att köra igång. Gubbarna är otroligt laddade och sugna.

Att inte nöja sig utan att kunna tagga till ordentligt även med ett guld i ryggen ser Jörgen Lennartsson inte som något problem.

– Nej, det tror jag absolut inte att vi har något problem med. När det kommer 16 000 till Borås Arena så är det nog ingen som har svårt att tagga till.

Eftersom att flera spelare har saknats under försäsongen på grund av skador tycker Lennartsson att de inte riktigt har kunnat spela ihop laget så som de har velat, men han tror inte att försäsongen kommer spöka länge till.

– Det är ju några spelare som fortfarande ligger lite efter rent träningsmässigt men det är många som är på väg att ta ikapp det nu. Vi behöver kanske en eller två veckor till för att vi ska vara på hundra procent där vi vill vara, och det kommer vi vara. Nu kör serien igång och då är det bara att ösa på.

Redan i premiären mot AIK menar Jörgen Lennartsson att det är oerhört viktigt med ett bra resultat för att få en så bra och positivt start på säsongen som möjligt.

– I en sådan här premiär så är resultatet det överskuggande viktigaste. Att man vinner matchen är det som gäller i en premiär så det är det vi går för så klart.