Abba-reunion i Uppsala

3:50 min

Upplandsnytt kan avslöja en världsunik musiknyhet: Abba återförenas för en unik spelning i Uppsala. Konserten kommer att hållas den 6 juni nästa år på Ärna flygfält.

Olle Starlander från Starmarck evenemang, är den som sett till att det här blir verklighet.
– Ja det är klart det är världsunikt. Det är så många som under så många år försökt få ABBA att återförenas och att det nu sker och att det sker här i Uppsala är fantastiskt. Jag är lite chockad faktiskt, säger han.

Det är en rad sammanträffanden som gör att konserten kan bli av, en av de avgörande är att Benny Anderssons orkester är i Uppsala då. De kommer att dela scenen med ABBA och bjuda upp till dans på Ärnafältet.
– Vi har tagit Ärna för att ha kapacitet, det är antagligen ett par hundra tusen som kommer att komma hit, folk från hela världen. Det kan vara det största som har hänt sen Erik XIV:s kröning

Det enda som skulle kunna stoppa konserten är att Miljödomstolen, som ska avgöra om decibelnivåerna blir för höga, säger stopp och belägg. Men Olle Starlander är optimistisk. 
– Alltså Def Leppard kommer hit i sommar och ABBA har lite mildare tongångar. Jag tror inte kommer vara några problem med Miljödomstolen, säger han.