Mjällby lånar anfallare - Dif värvar litauiskt

Mjällby löser sin anfallskris genom att låna 17-årige AIK-anfallaren Christian Kouakou och Hannes Sigurdsson. Och Djurgården förstärker försvaret.  

Mjällby har Pär Ericsson långtidsskadad och Marcus Pode skadade sig i premiären.

Därför lånar Mjällby in två nya spelare. Dels den blott 17-årige supertalangen Christian Kouakou från AIK, och dels den isländske anfallaren Hannes Sigurdsson.

Kouakou ses som en stor framtidsman och har gjort fyra allsvenska matcher i AIK-tröjan. Sigurdsson har tidigare spelat i Gif Sundsvall och kommer närmast från Atyrau i Kazakstans liga.

– Jag har velat vara kvar i AIK, men när chansen kommer med en allsvensk klubb är det svårt att tacka nej, säger Kouakou till fotbolldirekt.com.

Samtidigt förstärker Djurgården försvaret. Stockholmarna har gjort klart med den litauiske backen Vytautas Andriuskevicius. Han kommer närmast från Lechia Gdansk och har skrivit på för säsongen med option på ytterligare tre år.

– Vi valde att ta in en till spelare då vi gjort bedömningen att vi behöver ytterligare en backlinjespelare i truppen efter att Joona Toivio lämnade oss för några veckor sedan, säger manager Magnus Pehrsson till klubbens webbplats.

Andriuskevicius, 22, är vänsterfotad och har mest spelat som mittback, men även vänsterback.

Mikael Widerberg
mikael.widerberg@sverigesradio.se