Sveriges Radios nyheter flyttar till förstasidan

Den 10 april förändrar vi presentationen av nyheterna på sverigesradio.se, vilket innebär att nyhetsflödet på Ekots sida slås ihop med nyhetsmaterialet på förstasidan.

I morgon:

Från och med denna onsdag kommer ni alltså att hitta Sveriges Radios samlade nyhetsutbud på sverigesradio.se.

Kultur, vetenskap och senaste nytt kommer att ges stort utrymme, tillsammans med övriga nyheter från Ekot, lokala kanaler och andra redaktioner inom företaget. Det är Ekot som har fått ansvaret för att producera sajten.

Den tidigare nyhetssidan sverigesradio.se/ekot görs om och blir Ekoredaktionens hemvist på nätet. Här kommer användarna att finna kontaktuppgifter, redaktionsblogg, grävmaterial och tydliga puffar till radions större nyhetssändningar. Lyssningsarkivet återfinns också på Ekots sida.

Det har under en tid förts en debatt om huruvida Sveriges Radios nyhetsutbud på nätet hotar de kommersiella mediehusens möjligheter att nå lönsamhet.

Flera medlemmar av SR:s företagsledning har fört fram motargument i den debatten och jag avstår från att här ge mig in i diskussionen.

Vår förhoppning är att arbetet med att utveckla webb- och mobilpresentationen av Sveriges Radios breda utbud ska vara till både nytta och glädje för radiolyssnare och användare.

Hör gärna av er med synpunkter, antingen på www.twitter.com/osterlund eller på e-post, michael.osterlund@sverigesradio.se.

Michael Österlund
Nyhetschef