Sport

Fler misshandelsfall anmälda efter AIK-matchen

1:23 min

Bilden av att måndagens match mellan Elfsborg och AIK gick lugnt till har ändrats avsevärt under veckan. Det var betydligt stökigare än vad som hittills kommit fram.

Under veckan har allt fler anmälningar kommit in till polisen - bland annat ett stort antal misshandelsfall. I två fall handlar det om grov misshandel.

– Flertalet av misshandels-anmälningarna gäller misstänkta AIK:are, men det finns även misstänkta Elfsborgssupportrar, säger Lars Björklund, utredningsbefäl på Boråspolisen.  

Maskerade supportrar försvårar arbetet
Det flesta har man hittills lyckats identifiera, men det finns fortfarande fyra fall som man inte har någon misstänkt person på. Att många var maskerade i måndags försvårar polisens arbete.

– Vi har lite hjälp från supporterpolisen som var med från Stockholm. En del är filmade när de var maskerade, sedan har man följt dem, genom deras klädsel, och då har de avmaskerat sig. Vi ska se om det går att identifiera dem.   

Hur nöjd är du med polisens insats i samband med matchen?

– Det är jättesvårt när det kommer så många på kort tid. De sprider ut sig, och det spelar nästan ingen roll hur stor insats man har, det är svårt att förhindra det här.

Ett brott som ger böter
Polisen aldrig varit med om att en så stor mängd personer varit maskerade tidigare, och enligt Lars Björklund är det inte tillåtet. Det är ett brott som kan ge böter.

– Är det sådana folksamlingar, som utgör en fara och stör den allmänna ordningen så är det inte tillåtet att vara maskerad.

Varför gjorde ni inget konkret åt det?

– Den dimensioneringen på insatsen hade vi inte.

                                                            Maja Jerosimic & Mattias Lindén