Elfsborg

Fotbollsvåld i Borås oroar föräldrar

1:25 min

Idag spelas en ny högriskmatch i Borås när Elfsborg och Göteborg möts. Många har reagerat på stämningen mellan Elfsborg och AIK för två veckor sedan, och nu är man rädd för hur det blir ikväll.

Jenny Digerud från Fristad satt nära AIK:s supportrar på allsvenskapremiären med sin man, sin tioårige son och sonens kompis.

– Det första de såg var ju att de hade rånarluvor på sig och då började de ju diskutera varför man hade det då. Och då fick vi ju förklara att de döljer sig, rädslan fanns ju där, de undrade om de kommer att göra oss någonting. Jag sa att de gör de inte, de kommer inte häråt, men de hade ju knappt någon fokus på matchen de satt ju hela tiden och tittade så att det inte hände något.

Efter matchen anmäldes flera misshandelsfall, varav två rörde sig om grov misshandel och polisen har tidigare berättat att det är svårt att identifiera de inblandade eftersom många bär rånarluvor. Jenny Digerud igen.

– Jag känner att det får bli en bättring på det, de kanske får se över säkerheten. Sen vet jag att det kanske är svårt att förhindra att de får med sig maskerna in, men någon annan säkerhetskontroll eller hur de nu kan göra, för det skrämmer ju många.

Jenny Digeruds son Rasmus hejar på Elfsborg och hon hoppas att hon trots det som hände på matchen mellan AIK och Elfsborg kommer att kunna ta med honom på fler matcher.

– Frågan är om han kommer våga gå med mer, för han kanske tror att det är så nästa gång har går dit också då.