Från Miklagård till Stadsgård - Vaken följer äventyrslöparna Carina och Kristina

5:23 min

Carina Borén och Kristina Paltén ska totalt springa 300 mil och paddla 35 mil. Deras resa började den 30 mars i Istanbul och planen är att de ska vara tillbaka i Stockholm i mitten av juli. Vaken ringer Carina och Kristina lite då och då och följer löpningen från Turkiet genom Bulgarien, Rumänien, Ukraina, Polen, Litauen, Lettland, Estland, Finland och till sist paddlingen över Ålands hav.

Det gick snabbare än väntat att springa genom Turkiet, men redan första natten fick Carina och Kristina en smärre chock när polisen dök upp.

Att springa genom Bulgarien var enkelt med stora och bra vägar. Carina och Kristina sov mest på hotell och slapp blöta, kalla tältnättar. Men det var självklart inte helt problemfritt.

Rumänien innebar både gästfrihet och lite dramatik - som resulterade i spontan födelsedagsfirning av Kristina och en busstur för Carina.Ukraina
innebar allt från vattenkrig och extremt dåliga vägar till trevliga människor och vackra vyer.

Polen hamnade Carina och Kristina plötsligt mitt i ett koncentrationsläger. Men de mötte också väldigt stor gästfrihet i landet.


I Litauen provade Carina och Kristina på att springa var för sig, och gav bort sin cykel!I Lettland åkte "tråklapparna" fram, en särskild form av utmaning!I Estland och Tallinn firades Carinas 50-årsdag!

I Finland kom de så äntligen i mål! Nu väntar "bara" paddlingen ;)

Den 13 juli var de äntligen hemma i Sverige igen. Richard Herrey ringde upp och gratulerade!