Kåserier från JB-gymnasiet

Emilia, 16, kåserar om oartiga 50-plussare

2:06 min

Hon har bra minne, åtminstone i vissa situationer och skriver gärna fler kåserier. Emilia Rydberg, 16 år, är en av de elever på John Bauer-gymnasiet i Västerås som har tränat så bra på konsten att kåsera att de får medverka i radio.

Om att skriva kåseri: Det var svårt att komma på ett ämne, men när man väl gjort det flöt det på ganska bra. Man hade en annan slags frihet i sitt skrivande eftersom man kunde framföra lite av sin personlighet i texten och man kunde skriva med en viss humor. Det var nytt för mig att skriva en sådan här text, men det var väldigt roligt och jag skriver gärna fler kåserier.

Dold talang: Jag kommer ihåg vissa melodier eller repliker i filmer efter att bara hört dem en gång. En ganska irriterande talang eftersom jag ibland rättar folk som försöker citera...

Plats jag vill besöka: Jag vill besöka Central Park i New York under våren. Jag skulle ta med min kamera och fota människorna där eftersom att "vimmelbilder" på människor är mitt favoritmotiv att fota.

Gör om 10 år: Den klassiska frågan "Vad vill jag bli när jag blir stor?" är förhoppningsvis besvarad vid det laget. Jag har skrivit ett brev till mig själv som ska öppnas om ca 10 år så om jag inte dör av skam när jag läser det har jag förhoppningsvis ett jobb jag tycker om och en familj. En mops i familjen är ett måste.