Fortfarande oklart om motiv till attacken i Boston

1:43 min

Polisen i USA vet fortfarande inget om motiv eller gärningsmän bakom sprängningarna i Boston, som dödade tre och skadade omkring 170 personer i måndags.

President Obama, som kallat dåden terrordåd, manar till lugn och sammanhållning. Polisen ber allmänheten om hjälp.

Fler än tusen poliser söker dem som ligger bakom attentaten, berättade FBI:s talesperson Rick DesLauriers vid en andra presskonferens igår i Boston. Polisen vet lite mer än tidigare och tror att de båda sprängladdningarna var placerade i varsin mörk nylonväska som ställts på gatan:

– Det verkar vara tryckkokare som fyllts med metallbitar och sprängmedel, sa polisens talesman, som avstod från alla spekulationer om vad det i så fall kunde säga om vem som bär ansvaret för attentatet, som nu kallas terroristdåd av presidenten.

I Boston, där flaggorna vajar på halv stång och alla talar om det som hänt, var många av långdistanslöparna på väg att hämta sina medaljer.

Shannon Komow kände sig bara ledsen:

– Jag är ledsen för de familjer som drabbades, att ett så roligt evenemang blev en tragedi, sade hon.

Ingen av dem jag talar med klandrar polisen för att den inte upptäckte laddningarna i förväg. Bud Wisseman, från Chattanoga, Tennesse, som sprang för 24 gången i rad, säger att det går inte att förhindra allt:

– Det som hänt är tragiskt, men det är priset för ett öppet samhälle, säger Bud Wisseman.