Bostondådet: Gärningsmannen fångad på film

Bostonpolis dementerar medieuppgifter om att en misstänkt person gripits i utredningen av Bostondådet. Men utredarna menar ändå att ett genombrott har skett, då den man tror är gärningsmannen fångades på övervakningsfilmer.

Enligt medieuppgifter från CNN bland annat tidigare under kvällen hade en person gripits, men de uppgifterna tillbakavisas av myndigheterna.

FBI har tidigare vädjat om att medier bör förhålla sig försiktiga till uppgifter i ett sådant här tidigt skede, och verifiera information genom officiella källor innan man rapporterar om det.

Klart är att utredarna sett vad de tror är gärningsmannen på övervakningsfilmer. Både en lokal tv-kanal och en övervakningskamera har filmat när den misstänkte lämnar ifrån sig en väska där en av explosionerna inträffade. Utredare betecknar fyndet på videoupptagningarna som ett genombrott.

En presskonferens som skulle hållits av myndigheterna klockan 23 svensk tid, har skjutits upp, enligt Reuters. Detta på grund av ett tidigare bombhot mot en domstol, säger Katherine Gulotta, talesperson för FBI.

Det är osäkert om presskonferensen kommer att skjutas upp till senare, eller helt ställas in, säger Gulotta till Reuters.

Tre personer dödades och 170 skadades när två sprängladdningar exploderade nära målområdet vid Boston Marathon i måndags. Merparten av de skadade börjat lämna sjukhusen, men ett antal är kvar och vårdas för mycket svåra skador.

Ekot

Se grafik över var explosionerna inträffade: