ISHOCKEY

VIK Hockey jobbar vidare mot elitserien

1:40 min

Det har gått några veckor sedan VIK Hockey spelade sin sista match i kvalserien. Det blev inget elitseriespel kommande säsongen och nu är arbetet i full gång för att få ihop ett så slagkraftigt lag som möjligt. För siktet är inställt på elitserien.

– Är man med i allsvenskan och spelar och vill vara med och tävla ordentligt så ska målet alltid vara att gå upp i elitserien. Sen ibland lyckas du, ibland misslyckas du, säger VIK Hockeys sportchef Niklas Johansson.

14 spelare står under kontrakt till kommande säsong. Ett nyförvärv är klart, kanadensaren Jeremy Williams. Men Niklas Johansson hoppas kunna skriva kontrakt inom kort med några från förra årets trupp.

– Där håller vi på med förhandlingar med de spelare vi vill ha kvar. Vi får se hur det går, det är alltid ett givande och tagande när det gäller förlängningar av kontrakt. Så snart som möjligt hoppas vi bli klara men båda parterna ska vara nöjda.

Niklas Johansson startade arbetet med att få till kommande säsongs trupp redan i januari men det är många spelare som ska scoutas och som det ska diskuteras med.

– Jag håller på hela tiden med förhandlingar. Jag har stora förhoppningar att det kommer bli jäkligt bra till nästa år.

Det VIK Hockey behöver är spelare som ska kunna gå in och producera poäng, något som VIK saknade i kvalserien för framför en trygg defensiv så fanns ett ganska uddlöst anfall. Helst svenska spelare säger Niklas Johansson men det ska gå ihop med ekonomin också då en svensk etablerad spelare är mycket dyrare än en import.

– Utbudet är väldigt begränsat och det är många som är intresserad och vi har nog inte den största plånboken i kistan, säger Niklas Johansson, sportchef i VIK Hockey.

Niklas Johansson om...

...nästa värvning:
Jag hoppas kunna presentera någon i början av nästa vecka eller kanske i helgen. Vi är inne i slutförhandlingar med några stycken.

...Stefan Wargs flyttrykten:
Vi vet inte riktigt vad som händer där med NHL.

...Fredrik Johanssons skadebekymmer:
Där har jag stora förhoppningar att han ska kunna spela den här säsongen. Han har rehabat väldigt bra hela vintern och kommer att kliva på barmarksträningen med de andra. Så där hoppas vi verkligen att han kommer att vara fräsch när vi går på is.

...att värva Leksands Erik Hanses:
Det är en jättebra målvakt men vi har andra alternativ som vi tittar på före honom. Man kan inte gå blint på en spelare så att man blir strandsatt om man får ett nej.

...att hitta spelare i Nordamerika.
Jag och Joakim Fagervall har väl tänkt tanken att åka över en sväng här. Vi har koll på jättemycket spelare som vi diskuterar.

...att få tillbaka Pär "Hellas" Hellenberg i ledarstaben:
Det känns jättebra. Det är jättebra att han varit i Leksand och fått ett seniorår.