Löfven: "Det har slarvats i nomineringsarbetet"

1:34 min

Stefan Löfven kommenterar nu att den nyinvalde ersättaren till partistyrelsen Omar Mustafa fick avgå i lördags.

– Det har slarvats i nomineringsarbetet och så får det inte gå till. Någon ordning får det vara i ett parti, säger Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven i en första kommentar till varför den nyinvalde ersättaren till partistyrelsen Omar Mustafa fick avgå i lördags.

Han fortsätter:

– Det är två saker, det får inte finnas frågetecken. Ska man företräda vårt parti måste man stå upp för våra värderingar. Det andra är att nomineringsprocessen och valberedningens arbete måste bli bättre.

På frågan om Stefan Löfven fortfarande anser att kritiken mot Omar Mustafa är berättigad svarar han:

– Islamiska förbundet har gett uttryck för åsikter på sin hemsida vi inte kan stå för och på frågor till Omar Mustafa gjorde att förtroendekrisen blev kvar.

Han sade dock att han har fullt förtroende för ordföranden i Stockholms arbetarekommun, Veronica Palm. Han stödjer också Palms beslut att be Mustafa lämna sin nyss intagna post.

- Det får inte finnas några tvivel om att man till hundra procent står upp för våra värderingar, sade Löfven och tillade att Stockholms arbetarekommun inte hade kunnat få full klarhet i den frågan och att Mustafa därför tvingades välja.

På frågan om Omar Mustafa bör få en ursäkt svarade Löfven:

- Om det är några som sagt felaktigheter om honom så bör de väl göra det.