P4 Gävleborg

Utköpta besvikna på kommunen

2:05 min

Sveriges kommuner har de senaste åren köpt ut tusentals anställda. Och det handlar oftast inte om höga chefer utan om vanliga anställda, de flesta inom vård, skola eller omsorg. Gävle är en av de kommuner som har satt metoden i system.

Hösten 2011 fick de anställda på personalförsörjningsverksamheten inom omvårdnadsförvaltningen i Gävle kommun beskedet att de inte längre var önskvärda.

– Man blev ju väldigt chockad, vi blev helt sopade under mattan allihopa, berättar Monica Källström.

Hon sitter hemma vid köksbordet med sina tidigare arbetskamrater Viola Roos, Laila Hedqvist och Anna Asplund.

De skötte vikariebemanningen inom omvårdnadsförvaltningen i Gävle och hade alla jobbat i kommunen i många år när de en dag hösten 2011 blev kallade till ett möte.

– Vi gick dit. Så kommer chefen och sitter helt kallt och säger att det saknas kompetens, så vi kommer att få sluta, berättar Monica Källström.

De fick välja mellan att söka andra jobb inom omvårdnad eller att sluta med upp till 20 månadslöner i avgångsvederlag.

De tog avgångsvederlaget.

– Vi hade i princip inget val. Vi var runt tio stycken som de annars skulle ordna fram andra jobb åt. Det finns ju inte en chans. Så om vi inte hade tagit avgångsvederlaget hade vi blivit uppsagda, och då hade vi inte fått någonting, säger Laila Hedqvist. 

Skälet till att Monica, Viola och de andra tvingades sluta var att kommunen hade kommit på att det krävdes högskoleutbildning för att sköta deras jobb. Men i dag bemannas avdelningen fortfarande delvis av personal som saknar högskoleutbildning.

– Vi får gå och så kommer de andra och gör samma jobb som vi gjorde, trots att de inte har den här högskoleutbildningen som det hette att man skulle ha, säger Viola Roos.

Så hur känner ni inför Gävle kommun?

-- Det vill inte jag säga i radio. Men det är klart att man är bitter, säger Laila Hedqvist.

– Jag har ju jobbat i kommunen sen jag var sjutton år, säger Anna Asplund.