ETER ONSDAG 2 FEBRUARI

Efter flodvågen i Asien ska nu kyrkan och röda korset ha ett möte bara för de drabbade som kommit hem. Kommunens löneassistenter ska flyttas till Slite - men får de plats? Hör också om Stefan som jobbade hela sommaren men ännu inte fått sin lön.

Jobbat utan lön
I somras var det två anställda som arbetade på en gotländsk restaurang, men de har fortfarande inte fått ut sin lön. Här hör vi Stefan Blomér som saknar sina 10 000 kr och även Mats Bendelin på hotell och restaurangfacket som säger att det inte är helt ovanligt att folk får för lite lön.


Flodvågsoffer träffas
Flera som drabbats av flodvågskatastrofen i Asien har efterlyst att ha en möjlighet att träffa andra som varit med om samma sak. Nu har kyrkan och Röda Korset på Gotland bestämt sig för att bjuda in alla som drabbats av flodvågskatastrofen i Asien på måndag kväll nästa vecka. Julius Mehler, präst i svenska kyrkan och Göran Robsarve, Röda Korset, berättar mer om mötet.

Så tycker Slite om flyttade tjänster
På tisdagen föreslog kommunstyrelsens arbetsutskott att 36 tjänster från lönekontoret ska flyttas till Slite. Vad tycker man i Slite om det? Annika Östman begav sig till kommunhuset i Slite för att få svar på den frågan.

Svårt att begränsa kalkbrotten
Företaget Nordkalk vill ju starta ett nytt kalkbrott i Rute på norra Gotland eftersom deras nuvarande kalktäkt i Klinthagen är på väg att ta slut. Geologen Sara Eliasson på länsmuséet kritiserar förslaget eftersom såren blir alltför stora på naturen. Men enligt länsstyrelsen - som fattar besluten- är det svårt att begränsa antalet kalkbrott på gotland.

Krönika
Emil Jensen är en återkommande krönikör i Eter. Han berättar om hur det var på en gala för att stötta de som drabbats av katastrofen i Asien.