"Mariana är arg" var en bluff

1:13 min

Många har hört klippet då Mariana skriker ut sin frustration över dagens samhälle i Vaken i P3 och P4. Klippet har spelats över 52 000 gånger och hon har fått en egen Facebook-sida. Nu kan P3 Nyheter avslöja att arga Mariana är fejk.

"Hur tänkte regeringen? Ska vi träna på arbetstid och bli mer lönsamma. Då måste vi jobba 15 timmar per dag tills vi blir 75 år!" Så låter en av skottsalvorna som Mariana levererar i programmet.

Det var i Vaken med P3 och P4 som Mariana den 12 april ringde in och skällde på alltifrån socialförsäkringsminister Ulf Kristersson till vikthetsen i samhället.

Sedan dess har klippet spridits på nätet, spelats över 52 000 gånger och fått en egen sida på Facebook med över 700 fans. 

Programledaren Henrik Olsson är en av dem som ligger bakom Mariana och han tycker att det hela var en rolig grej:

– Jag tänker alltid att man ska märkas lite, få lite uppmärksamhet och att om man vill ha någonting sagt så kan man göra det på ett roligt sätt.

Att Mariana kritiserade regeringen trots att vi på Sveriges Radio ska vara opartiska ser Henrik Olsson inga problem med.

– Eftersom Mariana kommer att höra av sig många gånger och hon skiftar väldigt i sina åsikter så kommer det inte bli något problem på det sättet. 

Ansvarig utgivare Lotta Mossberg kände inte till att Mariana var fejk och hon tycker inte att Vaken i P3 och P4 ska lura människor.

– Eftersom vi är ett public serviceföretag så är det faktiskt så att vi inte ska sända saker som kan lura folk.