Ridsport

Expert: "Rolf-Göran bäst när det gäller"

3:05 min

I kväll startar världscupfinalen i dressyr och hoppning på allvar i Scandinavium. För första gången genom tiderna har Sverige med fyra ekipage till världscupfinalen i hoppning. Ett av hoppen är skånska stjärnan Rolf-Göran Bengtsson på Casall La Silla. 

Radiosportens expert Maria Gretzer går igenom de svenska ekipagen inför Gothenburg horse show.

Jens Fredricsson + Lunatic

"Han är ju den som plockat allra mest poäng utav av de svenska ryttarna. Det är hans första världscupfinal tror jag, men han är väldigt på hugget och har absolut chans. Han har slagit de bästa."

Malin Baryard-Johnsson + H&M Tornesch

"Hon har en häst i Tornesch som hon har börjar få riktig bra rutin med. Malin har gjort det förr, varit på topp och trea som bäst i en världscupfinal och är riktigt sugen och hungrig på att kunna toppa igen."

Rolf-Göran Bengtsson + Casall La Silla

"Roffe har ju visat att han är bäst när det gäller. Han har inte haft den där riktiga toppen, det sista som de andra ryttarna faktistk har haft. Men han vet hur man ska toppa sig i en sådan här tävling. Jag tror han tycker att det är lite skönt att vara avlastad från det riktiga trycket."

Henrik von Eckermann + Gotha FRH

"Det är fantastiskt roligt med Henrik. Rätt som det är har han klivit fram och faktiskt klott alla sina kollegor i Beerbaum-teamet. Han har till och med slått chefen själv och är den enda i det toppstallet som har kvalat till finalen. Jag tror faktiskt att vi kan ha ganska höga förväntningar.

Lasse Persson
lasse.persson@sverigesradio.se