Polisen hittade knark i Justin Biebers turnébuss

1:14 min

Polisen har gjort ett tillslag mot Justin Biebers turnébuss och hittat knark. En husrannsakan i bussen genomfördes precis före Biebers spelning i Globen i går.

Stockholmspolisen har haft ett stort antal poliser på plats för att kontrollera de fans som hängt utanför Grand Hotel för att få en skymt av Justin Bieber under hans spelningar i Stockholm. Och i går kväll bestämde sig polisen för att göra ett tillslag mot Biebers turnébuss.

- Det var igår när bussen lämnade Grand Hotel som en kollega tyckte att han kände marijuanadoft från bussen. Vår krogkommission åkte ut till Globen och gjorde husrannsakan, och hittade en mindre mängd misstänkt narkotika, säger Lars Byström, informationsansvarig vid Stockholmspolisen.

Polisen har inlett en förundersökning om misstänkt narkotikabrott.

När bussen stod vid Grand Hotel befann sig enligt polisen ett tiotal personer i den. När husrannsakan gjordes vid Globen hade sällskapet redan lämnat den. Därför riktar sig misstankarna inte mot någon speciell person. Den misstänkta narkotikan har skickats till SKL i Linköping för analys.

Var Justin Bieber ombord på bussen?

- Det var ett tiotal personer ombord på bussen, och vi vet vi inte exakt vilka. Men det är inte uteslutet.

Hur allvarligt är det här?

- Narkotikabrott är ju alltid allvarligt.

Så vad händer nu?

- Nu väntar vi på besked från SKL.