Fabian Bengtsson återfanns vid liv i morse i centrala Göteborg.

Fabian Bengtsson var vid liv när han påträffades. Det är det enda som polisen vill avslöja före förmiddagens presskonferens. Polisen vill inte gå in på var i centrala Göteborg som Fabian Bengtsson hittades, men enligt SR Göteborg, så spärrar polisen nu av området kring hela Slottsskogen i Göteborg med anledning av Fabian Bengtsson försvinnande. Ytterligare information lämnas först i samband med polisens presskonferens i Hörsalen på Polishuset kl 11.00.

Enligt SVT Väst hittades 32-årige Bengtsson i Slottsskogen. Ett vittne uppger att han såg sliten och apatisk ut.

Johanna Eurén, informationsansvarig på Siba, hade inga närmare uppgifter om Bengtssons tillstånd, utom att han ska må efter omständigheterna bra.
-Vi är naturligtvis otroligt lättade, säger hon till TT.

Fabian Bengtsson försvann måndagen den 17 januari. Han lämnade enligt polisen sitt hem i Haga i Göteborg klockan 7.45. Bengtsson skulle hämta sin bil i garaget i närheten för att åka till arbetet, men han dök aldrig upp där.

Några timmar senare fick Bengtssons far, Bengt Bengtsson, koncernchef i Siba, ett meddelande i sin mobiltelefon. Meddelandet tydde på att Fabian Bengtsson förts bort mot sin vilja. Efter två dagar hittades Fabian Bengtssons bil, en mörkgrå BMW, parkerad i Majorna, en stadsdel inte långt från hans bostad.

Tystnaden om försvinnandet har varit nästan total under de drygt två veckor som dramat pågått. Polisen lade tidigt locket på i utredningen, men av meddelanden på Sibas hemsida att döma tycks fadern ha haft kontakt med de förmodade kidnapparna.

I det senaste meddelandet i söndags vädjade Bengt Bengtsson desperat om en ny kontakt.

Enligt Sveriges Radio Göteborg spärrade polisen på morgonen av stora delar av Slottsskogen och enligt uppgifter till TT har polisen skickat dit två informatörer som ska bistå medierna.

Mer information lämnar polisen vid en presskonferens i Göteborg klockan 11 på förmiddagen.

Fabian Bengtssons far, Bengt Bengtsson, avböjde i ett samtal med TT på torsdagsmorgonen att kommentera uppgifterna om att sonen påträffats.