Fabian Bengtsson återfunnen oskadd

Den försvunne SIBA-direktören Fabian Bengtsson hittades i morse i Slottsskogen i centrala Göteborg. Han var vid liv och enligt de första rapporterna oskadd.

Enligt polisen hade Fabian Bengtsson förts till Slottsskogen i ett fordon. Han har alltså släppts fri från dem som hållit honom fången. Polisen visste inte att han skulle bli fri idag. Det var privatpersoner som var ute och joggade som träffade på honom. Han var medtagen, men inte skadad, och han bad om hjälp.
Polisen kontaktades som vid kvart i åtta hämtade Fabian Bengtsson. Under förmiddagen blev han undersökt av läkare och kommer under dagen att höras av polisen.
Göteborgspolisen säger att de haft god hjälp i utredningen av både rikskriminalen , Säpo och New Scotland Yard och polisen i Skåne och Stockholm. Samarbetet med familjen Bengtsson har också fungerat bra, enligt polisen.

Polisen säger sig nu ha gott hopp om att kunna gripa gärningsmännen, även om de ännu inte är identifierade. Någon lösesumma har, enligt polisen, inte betalats ut (ekot).