Plötslig indragning av lärartjänst på Rombergaskolan

Två tjänster på Rombergaskolan i Enköping måste bort på grund av allvarliga ekonomiska problem. Skolans budgetunderskott, som var stort redan 2003, har nu blivit ännu värre och kommer att få konsekvenser även för barnen.

- Jag känner mig kränkt, säger Marina Elfgren, en av lärarna vars tjänst nu ska bort.

Under 2004 hade Rombergaskolan ett underskott på 1,7 miljoner kronor i sin budget. Därför har skolförvaltningen och ledningen för skolan nu plötsligt beslutat att dra in en lärartjänst och en elevassistenttjänst. Fler tjänster kommer troligtvis att försvinna till hösten.

- Vi har haft två grupper tidigare med färre elever i, de grupperna har vi reducerat till en grupp. Till hösten får vi se om vi överhuvudtaget kan ha en liten grupp, säger Yvonne Ineteg, rektor på skolan.

Marina Elfgren har jobbat 1,5 år på lågstadiet i Rombergaskolan. I tisdags fick hon beskedet om att hon var en av de två som omgående måste gå, men att det finns tillgång till en tjänst på en annan skola att söka.

- Det är klart att jag känner ett stort krav att jag måste ta den här tjänsten och vara tacksam för den. Men det känns hur tråkigt som helst att lämna eleverna, jobbarkompisarna. Det känns tungt.