Konsument

"Detta är ren och skär bluff"

1:46 min

Att få hem varor som man inte medvetet beställt kan bli en jobbig historia. Det har Gösta Brodén i Torpsbruk fått erfara efter att företaget Supershopping skickat hem hälsotabletter till honom.

För knappt två veckor sen kom det ovälkomna paketet i brevlådan.

– Det innehöll en påse tabletter, jag tror det är kosttillskott. Jag har inte beställt detta och i brevet står massa förtäckta hot om att jag inte ska skicka tillbaka brevet till Tallinn utan att jag ska få nya paket om några veckor. Jag själv skulle få betala portot om jag skickar tillbaka paketet, berättar han.

Företaget Supershopping har flera gånger uppmärksammats i media som ett företag som skickar ut främst hälsoprodukter till människor som säger att de aldrig beställt dem. Företaget anmäldes tolv gånger till Konsumentverket förra året.

Det var förförra veckan som Gösta Brodén fick de 100 ingefäre-tabletterna tillsammans med en faktura på 59 kronor. Nu vet han inte vad som är bäst, att skicka tillbaka påsen till Estland och betala frakten, eller inte skicka tillbaka och bestrida alltihop. Men att bestrida känns olustigt, säger han, för tänk om man hamnar hos inkasso.

Enligt företaget Supershopping skickar man aldrig något utan att kunden beställt eller bekräftat att man vill ha produkten. Till P4 Kronoberg har företaget nu skickat den orderbekräftelse som de säger att de skickade till Gösta Brodén efter köpet. Men Gösta Brodén är helt säker på sin sak - han har aldrig beställt något och han har aldrig fått någon orderbekräfelse.

– Absolut inte, detta är ren och skär bluff. Det är inte klokt.

Det här inslaget gjordes efter ett tips. Har du liknande erfarenheter, hör gärna av dig till oss på 0470-10700.