fotboll - allsvenskan

Så hedras Ivan Turina i kväll

1:30 min

AIK spelar i kväll sin första match efter Ivan Turinas tragiska bortgång. Målvakten kommer att hedras med rosor, en tyst minut och en specialframtagen t-shirt.

AIK tar i kväll emot IFK Göteborg på hemmaplan.

– Det är mycket känslor inför kvällens match. Det är lite svårt att ta på, kan man säga, säger AIK Fotbolls ordförande Johan Segui till P4 Stockholm.

Både AIK och IFK Göteborg kommer att spela med sorgeband, och matchen kommer att inledas med en tyst minut, precis som övriga matcher i den sjunde omgången.

– Vi kommer ha en tyst minut innan matchen såklart, vi vet att supportrarna kommer hylla Ivan i 27:e matchminuten (Turinas hade matchtröja nummer 27, reds. amn.), och våra spelare har begärt att få göra en egen hyllning vid inmarschen.

AIK-supportrarna uppmanar alla att klä sig i svart. Dessutom har man tagit fram en speciell t-shirt som kommer att säljas vid arenan och överskottet från försäljningen kommer att gå till Ivan Turinas familj.

Dessutom kommer rosor att säljas, som kommer att placeras bakom målet vid den norra läktaren.

– Vi är oerhört sorgsna och ledsna. Vi försöker ta oss vidare. Vi har gråtit otroligt mycket, men samtidigt måste man säga att vi är enormt tacksamma över det stora stöd vi har fått frårn Fotbollssverige, Fotbollseuropa, och det har kommit in hälsningar från hela världen som försöker hjälpa oss vidare. Det har varit enormt stort, säger Johan Segui.

Emma Lukins
emma.lukins@sverigesradio.se