fotboll allsvenskan

Så hyllades Turina inför matchen

6:24 min

Det blev känslosamma och värdiga hyllningar av AIK:s bortgångne målvakt Ivan Turina inför matchen mot IFK Göteborg på Friends arena.

Det blev fina och känslosamma hyllningar av AIK:s bortgångne målvakt Ivan Turina inflör matchen mot IFK Göteborg på Friends arena.

Mängder av rosor samlades bakom det ena målet.

Ivan Turinas tröja i jätteformat med nummer 27 på ryggen bars in och vecklades ut i mittcirkeln där också den svenska och kroatiska flaggan fanns. Samtidigt sjöng publiken AIK-hymnen.

En lång applåd från läkarna följde.

En lång banderroll med texten "Ivan Turina för alltid en hjälte bland oss" lades ut framför klacken och ett jätteporträtt av Ivan vecklades ut på läktaren.

Samtliga AIK-spelare bar en gul t-shirt med nummer 27 och "Turina" på ryggen.

Bägge lagen gick sedan fram till klacken och ställde sig varannan AIK-spelare och varannan Göteborgsspelare och höll om varandra under den tysta minuten för Ivan Turina.

– Lika sorgligt och tråkig som Ivan Turinas bortgång är, lika välbehövligt tror jag det är att publiken, hela AIK som förening och även motståndarna IFK Göteborg får ta del av de här ceremonierna och visa sin respekt och ta sitt farväl av Ivan Turina. Så att man sedan kan spela den här första matchen som någon gång måste spelas, få den gjord, säger Radiosportens expert Richard Henriksson.

I matchminut 27 minuten stannade spelet upp under en minut och hela arenan applåderade och skanderade "Ivan Turina". Även spelarna applåderade.

Radiosporten
radiosporten@sverigesradio.se