Icke fungerande pistol hittad på Porthällagymnasiet

1:03 min

Det var en icke fungerande pistol som hittades vid Porthällagymnasiet i Partille på tisdagen. Polisen har gjort en anmälan om olaga hot och kommer även att upprätta en om brott mot vapenlagen. Men enligt Partille kommun finns det ingen hotbild mot skolan.

– Hade vi trott att det funnits ett hot hade vi vidtagit helt andra åtgärder, säger Jonas Enger, en av gymnasieskolans rektorer.

Enligt Jonas Enger ska det inte ha förekommit något hot mot varken skolpersonal eller elever som kan kopplas till skolan. Men en av rektorerna har sedan tidigare mottagit hot och larmat polis om det under tisdagen.

– Vad jag känner till har det inte varit några hot i går, säger Jonas Enger.

Vapnet som i går hittades under en kanot utanför skolan ska enligt polisuppgifter till skolan inte vara i brukligt skick.

– Det visade sig sedan att detta inte är en användbar pistol. Polisen hörde av sig och det visade sig att det inte är en pistol som man kan använda, säger Jonas Enger.

Enligt polisens presstalesman Björ Blixter hörde en av rektorerna på skolan av sig och berättade att vaktmästaren på gymnasiet hittat vapnet med patronerna under en kanot som fanns på skolområdet.

– Polisen har lämnat revolvern till den till tekniska roteln för kontroll, säger Blixter.

Polisen vill inte kommentera det som hänt mer än att en anmälan gjorts om olaga hot och brott mot vapenlagen. Skolan kommer att hålla öppet som vanligt under dagen och efter Kristi Himmelfärdshelgen.

Västekot
vastekot@sverigesradio.se