IFK: "Ska studsa tillbaka"

IFK Göteborg gick på en rejäl mina borta mot AIK i förra omgången. Men den matchen har Blåvitt lagt bakom sig, idag väntar Halmstad hemma på Ullevi.

Göteborg har inlett allsvenskan på ett fint sätt, men i förra omgången kom säsongens första förlust. 3-1 borta mot AIK, i en mycket speciell match på Nationalarenan.

– Det var mycket som inte fungerade då. Men vi har lagt den matchen bakom oss nu, säger Göteborgsbacken Mattias Bjärsmyr till klubbens hemsida.

I dag väntar Halmstad hemma på Gamla Ullevi. 

– Vi ska studsa tillbaka till spelet vi hade innnan matchen mot AIK. Men det kommer bli tufft. HBK är bra, de har bra anfallare som är snabba i djupled, där måste vi se upp.

Nykomlingen Halmstad blandar och ger i årets serie, och hallänningarna letar fortfarande efter den där jämnhetet i spelet.

– Det är ett krav som spelarna har på varandra i gruppen, att man hela tiden jobbar stenhårt. Vi ska alltid leva upp till de krav vi ställer inför match, men om vi inte, av någon anledning, lyckas med det ska vi ska alltid arbeta hårt för varandra, säger tränaren Jens Gustafsson till klubbens sajt inför dagens match.

HBK får tillbaka Fredrik Liverstam och Viktor Ljung från avstängningar. Dessutom är Christian Järdler spelklar, ytterbacken tvingades bryta matchen mot Öster med en skada men har kunnat träna för fullt i veckan.

Mikael Widerberg
mikael.widerberg@sverigesradio.se