Malmö

"Jag blev kallad judehora i taxin"

1:36 min

Under en taxiresa från den israeliska delegationens fest till Folkets Park i Malmö ska en taxichaufför ha uttalat kränkande ord mot sina sex passagerarare. Eden Viktoria, som satt i taxin, blev rädd och illa berörd och har nu polisanmält händelsen.

– Det tog inte lång tid förrän han började kalla mig för saker, sen blev gick det över till med judefientliga kommentarer. Han kallade oss för judejävlar och mig för judehora.

Kränkningarna ska ha framförts på arabiska, men eftersom Eden Viktoria pratar hebreiska förstod hon en del av vad taxichauffören sa, och blev rädd och obehaglig till mods.

– Jag har hört saker för och är van vid en hel del kommentarer, men det här var utöver det vanliga. Speciellt när han ringde vänner och berättade vart han körde oss och att han hade judejävlar i bilen.

När Eden Viktoria lämnade taxin tog hon ett visitkort från chauffören, kortet kom från Taxi Skåne. Karsten Svensson är VD där.

– Vi fick den här allvarliga reklamationen i morse och har gjort eftersökningar i våra system. Vi har haft två storbilar i området men ingen av dem har varit bemannade av chaufförer som kan arabiska. Så det är svårt för oss att göra mer efterforskningar utan kvitto.

Hur kan man vara säker på att man åker med en av Taxi Skånes bilar?

– Alla våra godkända förare har ett internt taxikort som fungerar som legitimation, så det kan man titta efter.