Stripclass när KMTI bjuder in till tjejkväll

1:08 min

Ett träningspass med titeln "stripclass" har väckt en del uppmärksamhet på sociala medier idag. Det handlar om träningsanläggningen KMTI i Karlstad, som erbjuder "stripclass" på sin tjejkväll om ett par veckor.

– Deltagarna ska inte lära sig strippa, det är extra sensuella moves, säger Magda Juberg, som är gruppträningschef på KMTI.

Den 30 maj anordnar KMTI i Karlstad Ladys Night. Det är där som Stripclass-träning erbjuds. Företaget beskriver det på sin hemsida som "Dance Aerobic med härliga, snygga, roliga och kanske lite extra sensuella moves. Självklart behåller vi alla kläder på!"

– Det är egentligen en riktig dansklass. Ingen strippning på KMTI. Det är inte värre än zumba, säger KMTI:s Magda Juberg.

Men varför kallar man det för Stripclass då?

– Det blev ju uppmärksamhet eller hur? Nej, det finns något som heter stripaerobic så det är bara för att det är en sensuell typ av dansaerobic.

Man kan nu se på sociala medier att det här ändå väcker en viss uppmärksamhet och en del kritiska röster. Är det något du väntat dig?

– Nej, vi hade nog inte tänkt så mycket på det. Jag har inte sett så mycket själv och när vi förklarar för vissa kunder är alla med på det, säger Magda Juberg.

Men kan du förstå att en del är kritiska mot att man har en tjejkväll och att tjejer ska komma dit och lära sig att strippa?

– Då har det blivit fel. Vi ska dansa ihop och vi ska gå till våra kunder och berättar hur det är, säger Magda Juberg.