ULRICEHAMN

Hovet nobbade Ulricehamnstårta

1:27 min

Det blir ingen tårtleverans från Ulricehamn när prinsessan Madeleine gifter sig med sin Chris i sommar. Ulricehamnskonditorn Günther Koerffer som gjorde bröllopstårtan till Viktoria och Daniel fick aldrig nåt svar från hovet.

Ulricehamnskonditorn Günther Koerffer som gjorde bröllopstårtan till Viktoria och Daniel fick aldrig nåt svar från hovet om sin förfrågan att även göra Madeleines tårta.

– Hovet sa ingenting. Min fråga gick till hovmarskalken och han sa att han skulle lägga det på minnet och att de skulle höra av sig. Men det kom aldrig något svar, säger Günther Koerffer.

Men är det inte lite tråkigt att ni inte fick något besked?

– Det kan man ju tycka men jag har fått så mycket inblick i hovet och hur krångligt det är, så det förvånar mig inte, säger han.

Det är inte bara Viktoria och Daniel som fått Günther Koerffers bröllopstårta, han gjorde även tårtan när Kungen gifte sig samt tårtan till Viktorias dop. Då jobbade han dock på Operakällan, några som nu verkar få uppdraget att göra Madeleines bröllopstårta.

Då för några år sedan, när Günther Koerffer fick uppdraget att göra Viktorias bröllopstårta så var det flera i Stockholm som rynkade på näsan.

– Jag vet att det kändes väldigt bittert för många i Stockholm när vi dök upp från vår organisation. De hade räknat med att få göra den.

Trots att Hovet inte verkar vara intresserade av ännu en tårtleverans från Ulricehamn så säger Günther Koerffer att inte är särskilt besviken.

– Jag känner ingenting. För min del spelar det ingen roll. Om någon annan kollega i Stockholm får göra den. Då är jag glad.

Handen på hjärtat. Är du helt ärlig nu?

– Ja, absolut. Egentligen handen på hjärtat Viktoria smäller lite högre än Madeleine.