Eurovision Song Contest

"Skojar du jag är svinnöjd" Robin Stjernberg lyfte i eurovisionfinalen

3:05 min

Tävlingsrobin säger "skärpning" men den vanliga Robin säger "man kan inte göra mer än sitt bästa". Robin Stjernberg som kom på 14:e plats i finalen i Eurovision Song Contest i Malmö är supernöjd men det finns en sak han tror skulle kunna varit till fördel för honom i efterhand.

För 22 år sedan föddes Robin Stjernberg i Hässleholm. Första bandet hette ”Whats Up” där också en viss Eric Saade ingick. Han slog igenom ordentligt i Idol 2012 där han kom tvåa.

Robin som vann årets Melodifestival i år blev historisk i schlagersammanhang redan när han som den första artisten någonsin blev först med att att gå vidare till finalen i Melodifestivalen från Andra Chansen.

När Carolina Norén träffade honom efter tävlingen i Malmö hade han dryga timmen tidigare stått på scenen inför en publik på drygt 125 miljoner TV-tittare och radiolyssnare runt om i världen.

I Eurovision Song Contest slutade han på plats nummer 14. Robin Stjernberg säger till Sveriges Radio att han är svinnöjd men att han tror att den skulle mått bättre av att inte höras för första gången i finalen.

- Låten kräver nog en extra lyssning, säger han till Carolina Norén.

På plats i Malmö Arena sjöng så gott som drygt 15 000 besökare med i Stjernbergs Yoooouuuuuu.

- Jag tänkte bara på mig och dansarna. Vi har verkligen haft skitkul.

Låten som är tillägnad Robins pappa heter som alla säkert känner till vid det här laget You och Robin har själv varit med och skrivit den tillsammans med Joy och Linnea Deb samt Joakim Harestad Haukaas.

"You" handlar som ni säkert minns om att hylla de som hjälper en genom livet – i det här fallet som precis nämnt Robins pappa men också familj och vänner.

Men vad det var som Robin längtade efter mest just nu när hela schlagercirkusen börjat kippa efter sitt sista andetag på lördagkvällens natt mot söndag berättade han också.

För Carolina Norén som kommenterat tävlingen hela veckan frågade vem det är som är den "You" Robin längtar efter mest just nu svarade han med världens längsta suck innan han konstaterade att det nog var sängen.

Webbproducent: Ronnie Ritterland