Nu är Eurovision-festen slut

1:29 min

I natt blev det klart att det blev dansk vinst i Eurovision Song Contest. Och i dag när allt är över, är det många som upplever att det är lite tomt.

– På ett sätt blir det väl att man kommer sakna allt man varit med om. Men det är samtidigt skönt lite att man får pusta ut lite också. Det har ju blivit lite av en pärs, säger Martin Svensson.

Har du varit väldigt aktiv den här veckan?

– Ja, vi började i torsdags med lite fest och så har vi sett varje dag och festat och haft väldigt kul.

Det blev Danmark som vann Eurovision Song Contest, inte helt oväntat med tanke på hur favorittippad Emelie de Forest var.

Hon vann före Azerbajdzjan och Ukraina. Sverige och Robin Stjernberg slutade i mitten, på en 14:e plats.

– Tävlings-Robin säger: skärpning. Men den vanliga Robin säger man kan inte göra mer än sitt bästa och det gjorde jag. Så det var en mening, vi berörde säkerligen många människor där ute.

Direkt efter finalen och när folk lämnat arenan var det färdigjobbat för Anita Tran som varit volontär vid evenemanget. Hon har bland annat stått vid tågstationen och vid biljettinsläppet. Nu har hon tagit av sig den gröna västen.

– Det kommer kännas lite tomt, men ändå lite skönt. Jag har knappt varit hemma, och jobbat varje dag sedan i lördags. Men det har varit jättekul.

Har du hunnit se något, när du jobbar så mycket?

– Absolut, jag fick se semifinalen, två gånger faktiskt, säger volontären Anita Tran.