Kvänum

Läget är allvarligt men stabilt för pojke som fick fotbollsmål över sig

2:10 min

Läget är stabilt för den 14-årige pojke som skadades allvarligt när han fick ett fotbollsmål över sig i Kvänum i fredags. Klubben JK 10 kommer att hålla ett krismöte ikväll.

Det var vid en spontan fotbollsmatch mellan några ungdomar som 14-åringen fick ett mindre fotbollsmål över sig och skadades svårt. Pojken hämtades med ambulanshelikopter och fördes till NÄL i Trollhättan. Han har nu flyttats till Sahlgrenska i Göteborg, där han vårdas för inre skador.

Johnny Oskarsson, anläggningsansvarig på Nya IP tog illa vid sig när han fick höra vad som hänt.

– Det är ju väldigt tragiskt. Jag blir väldigt orolig för hans hälsa. Det är obehagligt. Jag tänker på honom hela tiden och hoppas verkligen att han blir bra.

Hur kunde olyckan inträffa?
– Jag var inte här när det hände, men vad jag har förstått så har han hängt i målet och det har vält över honom.

Hade det gått att förhindra?
– Jag vet inte. Vill man välta ett mål kan man ju alltid göra det. Det är ju inte meningen att man ska hänga i ett mål, utan man ska stå i det och vara målvakt. Även om det är förankrat kan de ta bort förankringen och välta det ändå.

De båda fotbollsmålen är ställda åt sidan idag och ihopbundna med vit tejp.

Ungdomarna ska höras av polisen
Polisen fick vetskap om händelsen först under natten mot lördag och ska nu försöka höra de ungdomar som var med och sparkade boll när målet välte över 14-åringen.

Händelsen rubriceras som vållande till kroppskada, enligt utredningsbefäl Eva Karlsson.

– Det man kan titta på är förankringen av målet och vem som bär ansvaret för hur de förvaras och hur de eventuellt kan orsaka en olycka. Men vi vet i nuläget inte vad som har hänt på platsen, vi har fått en väldigt kort beskrivning i efterhand.