Örnsköldsvik

Hon är lyssnarnas sommarvärd

7:11 min

Martha Ehlin från Örnsköldsvik fick fem nya organ genom transplantation och överlevde cancer. Hon övervann dödsdomen tack vare att hon fick rätt organ organ i tid. Sedan dess har hon grundat en organisation för att fler ska välja att donera organ och i dag presenteras hon som "lyssnarnas val" till sommarpratare i P1.

Den 17 juli kommer Martha Ehlin, i sitt sommarprat i P1, att berätta om hur hon 2009 transplanterades och fick fem nya organ, efter att hon drabbats av cancer.

– Jag ser väldigt positivt på livet numera, eftersom jag kommit ut på andra sidan. Jag tänkte att klarar jag det här, så ska jag skratta varje dag.

Nu vill Martha Ehlin dela med sig av sina erfarenheter.

– Det är klart att jag är jättenervös. När man delar med sig av sitt mest personliga, vill man att det ska bli så bra som möjligt.

Förra året var Björn Lindeblad, som gått från finansvalp till buddistmunk, sommarvärd. ”Lyssnarnas Sommar” är öppet för alla och man deltar genom att skicka in början på sitt sommarprat på en telefonsvarare. Sedan väljs åtta bidrag ut, som lyssnarna får rösta på.

I år fick Martha Ehlin flest röster.

– Jag tror att jag blev vald, för att jag pratar om ett ämne som berör alla, livet och döden.

Den 29 maj presenteras de andra sommarvärdarna.