Gärningsmännen vårdas på sjukhus

2:24 min

De båda gärningsmännen som högg ihjäl en brittisk soldat framför en stor skara vittnen, vårdas nu på sjukhus för skottskador.

Efter dådet väntade de in polisen och skottlossning uppstod. En av männen uppges vara allvarligt skadad.

Reaktionerna i Storbritannien är starka, samtidigt som regeringen manar till lugn.

Redan har hämndaktioner genomförts och fler moskeer runt om i landet har attackerats.

En lång rad muslimska organisationer har fördömt dådet. Situationen är spänd och högerextrema demonstrationer har ägt rum.

Den brittiska regeringen uppmanar britterna att fortsätta sina liv som vanligt, eftersom det är det effektivaste vapnet mot terrorismen.

Men samtidigt har försvarsanställd personal uppmanats att inte gå uniformerad när de rör sig utanför sina arbetsplatser på olika militärförläggningar.

De två gärningsmännen rapporteras, enligt nyhetsbyrån Reuters, båda vara brittiska medborgare. Båda har nigerianskt ursprung. Enligt uppgifter har de ännu inte kunnat höras av polisen.

Åtminstone den ene kopplas till islamistorganisationen al-Muhajirun ("Utvandrarna"), som förbjöds av brittiska myndigheter 2010.

– Han var en trevlig, tystlåten kille. Han konverterade till islam runt 2003. Han var en helt vanlig kille. Han var intresserad av islam, av att memorera Koranen. Han försvann för ungefär två år sedan. Jag vet inte under vilka influenser han stått sedan dess, säger organisationens förre ledare Anjem Choudary till tidningen The Independent.

Mannen som dödades var militär och var stationerad på den militärförläggning som ligger ett hundratal meter från platsen där han blev attackerad och dödad.