Borgerlig upprördhet över trängselkampanj

Den borgerliga oppositionen i Stockholms stadshus är upprörd över att det spenderas på miljoner på annonser för trängselskatten - enligt de borgerliga en kampanj för något som kanske inte ens blir av.

Igår startade Stockholms stad en stor annonskampanj om trängselskatterna i Stockholm - det trots att regeringsrättens beslut i fredags innebär att det är osäkert om det ens blir något trängselskatteförsök.

När kommunfullmäktige igår hade frågestund riktades kritiken mot finansborgarrådet Annika Billström.

- Fem miljoner av skattebetalarnas pengar bortkastade på propaganda för ett försök med trängselskatter som kanske inte blir av. Det var de borgerliga partiernas budskap när Stockholms kommunfullmäktige hade frågestund igår. 

Folkpartiets Jan Björklund talade om dyrköpt reklam för ett olagligt trängselskatteförsök, eftersom länsrätten tidigare kommit fram till att upphandlingen av tekniken inte gick rätt till.

På det svarade finansborgarrådet Annika Billström att Vägverkets upphandling nu ska prövas av kammarrätten, och att det inte finns något olagligt i det. Själva kampanjen beskrev hon som saklig information som stockholmarna behöver, och att dra tillbaka kampanjen efter de senaste dagarnas osäkerhet kring försöket har inte varit ett alternativ, säger Annika Billström.