Ishockey

Anton Rödin tillbaka i Brynäströjan

Nu är det klart att 22-åriga forwarden Anton Rödin återvänder till Brynäs IF efter två säsonger i Nordamerika.

Rödin har gjort klart för två säsonger i klubben efter att han de senaste två åren spelat i det Nordamerikanska laget Chicago Wolves i AHL - där han totalt stod för 41 poäng på 111 matcher.

Rödin återvänder nu alltså till Gävle efter att han lämnade Brynäs säsongen 2010-2011 då han stod för 26 poäng på 53 matcher. Rödin har också spelat i juniorlandslaget flera gånger där han haft en framträdande roll.

– Det är så fantastiskt roligt att Anton väljer att komma tillbaka till oss, säger Brynäs tränare Tommy Jonsson i ett pressmeddelande. 

– Jag har verkligen hoppats på att han skulle ta det beslut som han nu har tagit. Anton är en väldigt intressant spelare för oss, och han har en väldigt stor potential. Han är en viktig pusselbit i vårt lagbygge, och det ska bli oerhört kul att få jobba med honom igen.

Rödin själv säger att Brynäs var hans bästa alternativ:

– Att välja spel i Brynäs igen, kändes som det bästa alternativet för mig. Jag har ju spelat i Brynäs tidigare, och nu känns det bra att få komma tillbaka. Jag är mycket laddad och glad över att vara tillbaka igen, fastställer han.