SVENSKTOPPEN NÄSTA

Moving to Canada tog hem segern!

Moving to Canada med låten ”Ordinary Day” vann den direktsända länsfinalen i Svensktoppen nästa i Hamnparken i Jönköping fredagen den 31/5 och är därmed Jönköpings läns representant när tävlingen fortsätter. Låten är skriven av Victor Gustafsson, Anton Fahlgren och Kristoffer Padoan.  I den segrande gruppen ingår förutom Victor och Kristoffer även Magnus Nöjd, Anton Malmqvist, Emil Ingebrigtsen och Michael Svaninger.

-  Det var väldigt jämnt och många riktigt starka bidrag så vi är självklart fantastiskt glada. Vi visste att vi var tvungna att höja oss från delfinalen och det gjorde vi, säger basisten Magnus Nöjd.

Moving to Canada är genom vinsten i länsfinalen också klar för en spelning vid publiksuccén Allsång i Gränna hamn som spelas in den 21 juli. Där får gruppen dela Vätterscenen med bland andra Alcazar, Cajsa Stina Åkerström och Titanix.  Allsång i Gränna hamn är Sveriges största allsångprogram i radio och sänds lokalt i SR Jönköping P4 och SR Östergötland P4. 
 
Vinnaren utsågs gemensamt av radiolyssnarna och en expertjury. Nästan 2.400 telefonröster kom in och när de hade sammanvägts med juryns röster stod alltså Moving to Canada som segrare före Bullock Hearts, ”The Moment” och med Harmony Road, ”The Wire”, på tredje plats.

I Juryn satt Nina Bjurenstedt, pianist och sångare med förflutet som kapellmästare i SVT:s ”Här är ditt liv”, Rita Jernquist, musikredaktör på Sveriges Radio P4 Skaraborg, Staffan Hagberg, musiker och reklammakare samt kanalchefen för Sveriges Radio Jönköping Lasse Bernfalk.